HTML

Ha jól emlékszem már csak a nyelvtani gyakorlással maradtam adós. Ez egy olyan terület, amit nem lehet elkerülni, de személy szerint nem a kedvencem, és nem is szeretem direktbe gyakorolni. A nyelvtani ismeretek elengedhetetlenek a szép és helyes beszédhez, íráshoz, de szövegértéshez is, egyszóval a nyelvtudáshoz.

Ami ebben nagy segítségemre lesz, a régi középiskolás angol könyveim, mi a Headway sorozatot használtuk (ezt preferálom), de van a Longman-nek is nagyon pöpec könyve és munkafüzete. A nyelvtani szabályok átnézéshez három forrást tudok javasolni:

A nyelvtani leíratok nagyon jók, minden számomra fontos terület össze van foglalva magyarul, rövid példákkal illusztrálva.

Minden könyvhöz lehet venni A5-ös méretű nyelvtani összefoglalót, az ára nagyjából 500-1000 Ft között lehet. Ebben a nagyobb könyvnek fejezeteihez tartoznak példák, magyarázatok és leiratok. Hasznos lehet ha elolvasgatjuk és átfutjuk.

Ez olyan, mint a Magyar Helyesírás Szabályai. Minden le van benne írva, amit csak tudnunk kell, de elég száraz. Haladóknak javaslom. (Van hozzá gyakorló is ahogy látom)

A többi bejegyzéshez képest ez elnagyoltnak tűnhet, de tényleg nem a kedvenc területem. A nyelvtan gyakorlása szorosan összefügg az íráskészség gyakorlásával, így külön direktbe nyelvtant nem sokat fogok gyakorolni (csak amennyit muszáj).

Címkék: nyelvtan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angol-egyedul.blog.hu/api/trackback/id/tr885078725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása