HTML

Első feladatomnak a nagy motiváltságban azt tettem meg, hogy kiderítsem, mégis mennyi időt kell naponta rászánnom a tanulásra. Ez igen lényeges kérdés, mert csak minden egyéb teendő mellett tudok a nyelvtanulással foglalkozni, nem tudom ezt „főállásban” de még mellékben sem csinálni.

Sok forrást átböngészve azt találtam, hogy teljesen kezdő szintről a közép elérése 600-1000 tanóra lehet nagyjából. (Bár néhány helyen 300 tanórát írnak, mellé pedig ugyan ennyi önálló foglalkozást, vagyis ugyan az.) Ha csak napi 1 órát szán rá az ember, 3 év alatt éri el a középszintet, ami azért soknak hangzik, de reálisnak tűnik!

Középszintről a felső elérése már nem annyira melós, mert a jó nyelvtani alapok megvannak, szókincset, szövegértést kell nagyon erősen bővíteni, illetve speciálisabb nyelvtani szerkezetek ismeretét elsajátítani. Annak ellenére, hogy jó alapok meglehetnek, a felső elérése további 5-600 óra legalább, napi 1,5-2 óra egy éven keresztül…

Vannak egyébként érdekes dolgok a neten, pl.: Folyékonyan 3 hónap alatt. Persze azt nem teszem meg, hogy 3 hónapra kiköltözök egy angol nyelvű országba :) Biztos sokat segítene egyébként.

Összefoglalva, napi 1,5 óra tanulással:

  • Teljesen kezdőről középszint elérése 2+ év
  • Középszintről felső elérése ~1-1,5 év

Napi 1,5 óra tanulással 3-4 év alatt felső szintet érhetünk el egy idegen nyelvből ezek szerint, hajrá!

Címkék: mennyi idő időráfordítás hány óra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angol-egyedul.blog.hu/api/trackback/id/tr405027247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása