HTML

Soha ne mondd, hogy soha! Szégyellem magam vagy sem, már jó rég írtam utoljára a Blogba, aminek számos oka van, főleg munka fronton. :) Azért frissítem most mégis az oldalt, hogy ha belefutsz és tetszik 1-2 írásom, esetleg te is ugyan abban a cipőben jársz mint én, megspórolhatok neked egy kis időt azzal, hogy összefoglalom a tapasztalataimat az online angol oktató rendszerekről. – Ha most jársz itt először, elvetem a különböző 3 hét alatt angoltudás, bétában meditálva, és egyébként legjobbtuti módszereket. Ha könnyű lenne, mindenki beszélne már 3 nyelven.

Online Angol leckék

Kezdjük akkor az első gyakorlati tapasztalatommal: Ha saját magadnak szervezel mindent – MINDENT - a nyelvtanuláshoz akkor egy szamuráj eltökéltségével és életvitelével kell rendelkezned. Ha tényleg gyorsan és egyedül akarsz nyelvet tanulni, akkor a nyelvtan, szótanulás, írott / hallás utáni szövegértés beszerzése külön oldalakról (főleg ingyenesről ugye), emberfeletti szorgalmat és elhivatottságot kíván, egyszerűen nagyon melós. Kevesen rendelkezünk ezekkel az adottságokkal (többek között én sem), ezért igen nagyra becsülöm az utóbbi időben azokat az oldalakat, ahol rendszerbe vannak szedve a különböző gyakorló anyagok. Értsd ezt úgy, hogy az oldalon egy sulihoz hasonlóan vannak órák, leckék, vagy nevezzék ahogy akarják, de keretbe foglalva mindenféle gyakorló anyag, amit persze tanárok állítottak össze tapasztalataik alapján. Ez nekem, neked, különösen nagy segítség, ha tényleg csak annyit kell megjegyezni, hogy hol tartasz, illetve a feladatokra kell koncentrálni. Oké, hogy önálló nyelvtanulás, de nem jó az energiák felét, harmadát keresgélésre fordítani, és itt jönnek képbe a fizetős oldalak: Nem neked kell kitalálni, csak csinálni kell.

Csak csinálni kell…

Mint ha az olyan könnyű lenne. Szóval a fizetős oldalak leveszik a válladról a tananyag összekeresgélésének a terhét, de azért ne ringasd magad abba a hitbe, hogy meg is tanulnak helyetted angolul. Sokkal könnyebb azonban egy tanárok által elkészített rendszeren kiélni tanulási energiánkat :) És akkor nézzük én mit találtam:

DuoLingo

Nem hiszek a könnyű utakban tényleg, de a játékosokban igen. Miért kellene olyannak lennie a nyelvtanulásnak mint anno az általános iskolás németóráim, amitől aztán még az egyetemen is rémálmaim voltak. Nem mondom, jó volt a színvonal…

Maga az oldal sok nyelvről kínál sok nyelvre oktatást, alapelve a fordítás. Ilyenkor szokott bennem azért némi félsz lenni, ha egy oldalon sok nyelvről lehet sok nyelvet tanulni, egy nagyon egyszerű oknál fogva: Biztosan nagyon egyszerű, különben nem tudták volna ennyi nyelvre megcsinálni. Itt sincs ez másképp, közösségi fordítás erejét felhasználva kapunk egyre nehezebb mondatokat fordítani. És hát nagyjából ennyi. Viszont teljesen ingyen van szóval, ha valamivel játszani akarunk, akkor érdemes kipróbálni ezt is.

Amúgy véleményem kb. hasonló ehhez: Meg lehet tanulni a Doulingóval angolul? - Nem

Ár: Free

Viszont vannak magyar nyelvoktató oldalak...

Csak röviden, azért jó ez nekünk, mert ezek az oldalak magyar anyanyelvünkön magyarázzák el nekünk az angolt, mint idegen nyelvet, és ha csak nem három évesek vagyunk, akkor már sose fogunk úgy elsajátítani egy idegen nyelvet, mint egy kisgyerek. (Játszva, könnyedén, stb.)

Mielőtt fizetnél bármelyik szolgáltatásért, érdemes kipróbálnod mind a hármat (vannak ingyenes részek), hogy megtudd a te tanulási stílusodhoz melyik a megfelelő!

IMPREVO

Ők újak a piacon most indultak, Facebook-on láttam a hirdetéseiket pár hete, van most indulási akciójuk, az ingyenes leckéket én is kipróbáltam.

Azt kell hogy mondjam, ügyes kis oldalt hoztak össze, minden lecke le van bontva alapvető nyelvi készségekre, szóval mindenre helyeznek valamekkora hangsúlyt. Ha van kedvem csak megcsinálgatok egy leckét, vagy egy leckében is azt, amihez kedvem van, aztán megyek a következőre. Leckéből egyébként nincs kevés, kezdőtől középfokig van nekik 200 összesen, nagyon sok videóval, hanganyaggal, és interaktív feladatokkal is.

+Pont a jó feladatokért, azért mert mobilon is jól néz ki, és egyszerű a navigáció, átlátható.

Áraik: Havidíjas a szolgáltatás kedvezménnyel, ha több hónapra fizetünk egyszerre elő. 1 hónapra 4990 Ft, 1 évre pedig 29980 Ft. A szintek/csomagok között nem tesznek különbséget, ha fizetsz akkor mindenhez van hozzáférésed. Vannak kuponok még most, nézzétek meg… szerintem kedvező.

Nyelvipercek.hu

A weboldaluk szerint 35.000 terméket adtak el, ami nem kevés, ez nem lehet véletlen! Ingyenes próba szintén, nézzétek meg magatoknak.

Itt is témakörökre, leckékre van osztva a tananyag, amihez szintén tartoznak feladatok. Volt némi zavar bennem mert nem értettem, hogy a feladatok hol töltődnek be, de végül is megtaláltam őket némi keresgélés után a videó alatt.

A többi modulba is belenéztem, és nem rossz ez így, hogy külön elérhetőek az egyes részterületek, mondjuk ha valakinek csak egy területre kell koncentrálni, akkor jobb ez így, ha átfogó tudás kell, akkor nem jó hogy külön modulokban találjuk meg a tananyagot.

Mobilon sajna nem a legjobb, nem is mondanám kezelhetőnek, de azért a célnak megfelel. A feladatok jók benne egyébként és a videók se rosszak.

Árak: 29.400 Ft-tól, 99.000 Ft-ig. Élettartamos a hozzáférés, vagyis ha egyszer megvesszük akkor mindig elérhető a csomagunk. Láthatóan drágább is, mint az előző versenyző, és egyébként az utolsónál is.

AngolE-Egyetem

Érdemes náluk is szétnézni, rövid regisztráció után kapunk egy demo hozzáférést, amiben meg lehet nézni az elérhető csomagokat, és a leckék felépítését is. Ők is videóra építenek, mint az előző két szereplő, azonban a hozzáállásuk kicsit különböző mindkettőtől :) Ez a dolog szépsége, ha neked az előző kettő nem tetszett valamiért, akkor náluk lehet, hogy megtalálod a számításod.

Itt aztán minden videón van, rengeteg van belőle. Mondjuk én ezt hátránynak is tekintem, mert gyakorlatilag csak videót találtam, feladatot egyet se, ami gyakorlásra nem igazán ad lehetőséget. Na jó, ez nem teljesen igaz, mert van minden videóhoz egy letölthető PDF, amiben van gyakorlásra lehetőség, de ez a külön letöltögetés, interaktivitás nélkül, nem az esetem. Az biztos, hogy magán a rendszeren, weboldalon, navigáción, mobilon stb., hát mindenen van még mit javítani szintén…

Árak:

  • Alapfok: 28.900 Ft 1 évre, 18.900 Ft, 3 hónapra
  • Középfok: 28.900 Ft 1 évre, 18.900 Ft, 3 hónapra
  • Kombinált alap+közép: 53.000 Ft 1 évre

And the winner is...

Nálam egyelőre az IMPREVO győzött, mindenképpen próbáljátok ki a többit is. Ha jók lesznek a tapasztalataim egy külön cikkben megírom róla. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angol-egyedul.blog.hu/api/trackback/id/tr978060444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása