HTML

Engedjétek meg, hogy az első bejegyzésben röviden bemutatkozzak és az induló blogot is bemutassam. Bár kezdetben inkább főleg magamnak fogom írni, remélem, hogy mások is találnak benne hasznos dolgokat a nyelvtanuláshoz. Ez a blog ugyanis erről fog szólni, hogyan birkózok meg (és később talán mások is) az autodidakta nyelvtanulással. Nem lesz könnyű feladat, de sajnos szükséges.

25 éves leszek nemsokára, már jó 7-8 éve rendelkezem angol középfokú nyelvvizsgával, de nem nagyon ápolom a tudásom sajnos. Aztán úgy adódott, hogy elmentem egy állasbörzére, ahol is 10-ből 9 HR-es azt kérdezte, hogy tudok-e angolul, és hogy mennyire. (Tisztára mint a fogorvosos reklámok) Bár néhány inkább csak azt kérdezte, hogy mennyire megy, mert az természetes hogy tudok! A maradék egy a tízből pedig a német felöl érdeklődött, ahhoz nem sok közöm van.

Persze tudom, hogy nem minden szakmában elvárt ennyire az angol nyelvtudás, de a nagyobb külföldi cégeknél sok helyen az az elfogadott, vagy preferált nyelv. Hétköznapokban sem árt, ha beszélünk kicsit egy idegen nyelvet.

Szóval fel kellene frissíteni azt az angol nyelvtudást, ha piacképes akarok lenni, kézenfekvő lenne elmenni nyelvtanárhoz vagy suliba. Sajnos a költségkeretbe nem fér bele, de az internet korában már majdnem mindenhez hozzá lehet jutni ingyen, legálisan! Egyszerűnek hangzik, ingyen keresek anyagot, aztán már „csak” rendszeresen rá kell venni magam a tanulásra. Tapasztalatom szerint azért ez igen problémás lesz, de ha már blogolok is róla, remélem könnyebben fog menni.

Kell egy cél is, anélkül csak levegőben lóg az egész. Túl nagy célt nem érdemes kitűzni, mert utána kellemetlen csalódás érhet, túl egyszerű pedig nem kihívás és félek, hogy abbamarad a kísérlet.

Most némi töprengés után, amondó vagyok, mégis nagy célt kell kitűzni. Hátha ez fogja megadni a motivációt és az erőt a haladáshoz. Legyen ez a cél: legkésőbb 1 év múlva egy felsőfokú angol nyelvvizsga. Ha esetleg teljesen kezdő is olvasná a blogot - talán az első bejegyzést is - akkor is érdemes lehet követni, remélem, hogy a módszerek és rutin is hasznos lesz, amit majd bevetek a feladat során. (Még nem tudom hogy lesz, vagy mi, de ki fogom találni)

Kezdetnek talán elég is ennyi, összefoglalva: alsó-középszinten lévő angol tanuló, aki egy év múlva önerőből felsőfokú nyelvvizsgát szeretne tenni. Így röviden milyen jól hangzik, meglátjuk mi lesz belőle, hosszú út áll előttem!!

Címkék: kezdetek miért tanulok angolul állsábörze

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angol-egyedul.blog.hu/api/trackback/id/tr485026181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása